Σιένα -Φλωρεντία-Πόρτο Φίνο

Ξυπνήςαμε στην Σιένα μέςα σε ένα καταπράσινο καμβά χρωμάτων διαπιςτώνοντας ότι επρόκειτο για μια Όμορφη πόλη μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής με πολύ πολύ τουρισμό. Εκεί (γιούπυ) αποδέχτηκε η Μαριάνθη ότι θα πρέπει επιτέλους να αγοράςει αυτά τα μικρά γυαλάκια που φοράει κανείς χαμηλά στην μυτούλα του για να διαβάσει! Welcome to the club.?

img_6552

Ανεβήκαμε 300 στενά μικρά σκαλοπάτια στον πύργο Torre del Manzia και είδαμε Panorama την πόλη και την περιοχή της Τοσκάνης. Μετά από αυτή την μικρή άσκηση των steps επισκεφτήκαμε το museo civico, την Piazza del Campo και κάναμε μια ευχή “πετώντας κέρματα” στην Fonte Gai, ελληνιστή στην “Πηγή της Χαράς”.

Κλείσιμο βαλίτσες και φόρτωση του “λευκού ιππότη” για Firenze. Χα χα, μόλις επέλεξα χωρίς να το καταλάβω , το αυτοκίνητο νά έχει γένος αρσενικό. Η διαδρομή ως την Φλωρεντία ήταν όμορφη και η φύση καταπληκτική. Οταν αρχίσαμε να κατεβαίνουμε τον λόφο για την πόλη, η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε ήταν ότι θα γνωρίςουμε μια πόλη που έχει Αρχοντιά. Το smartaki ξεφορτώθηκε από τις αποςκευές μας και ασφαλίστηκε σε ένα κλειστό parking απο όπου πήραμε την διαβεβαίωση ότι θα μας το προσέχουν. Διαμονή στο “Hotel Mona Lisa”.

img_6565

Πέφτω στο ατόπημα να πω λίιιιγο τι είδαμε. H εκκλησία Santa Maria del Fior ή αλλιώς το Duomo της Φλωρεντίας είναι ένα μεγαλειώδες οικοδόμημα. Ανθρώπινη υπερβολή το λες, ματαιοδοξία ή κάτι άλλο;

img_6578
Περπατήσαμε στα σοκάκια της πόλης. Συναντήςαμε υπαίθριους καλλιτέχνες μπροστά απο την Gallery Uffizi, φωτογραφηθήκαμε (και εμείς) μαζί τους και περπατώντας προς τον ποταμό Άρνο, περάσαμε την ξακουστή γέφυρα Ponte Vecchio με τα πολλά κοσμηματοπωλεία.

img_6740

img_6753

Ωχ ωχ, μπήκαμε και στην συνοικία των επώνυμων οίκων και …. καταφέραμε να αποκτήςουμε ένα καινούριο φίλο, τον Francesco. ´Έναν ικανότατο πωλητή στο κατάστημα της Cucci. (Σας κλείνω το μάτι ?).

img_6587

Σε λάθος άτομο ήρθε η πληροφορία ότι έξω από την πόλη υπάρχει ένα mall με πολυτελείς φίρμες. Τι να λέω εγώ ότι δεν προλαβαίνουμε να το δούμε, τι να προτείνω στην αδελφή μου κάτι άλλο ; ´Οπως γίνεται αντιληπτό, πήγαμε τρέχοντας γιατί σε μία ώρα έκλεινε.Και ψωνίσαμε, και φορτώσαμε, και φτάσαμε στις 11 το βράδυ της Παραςκευής στο παραλιακό θέρετρο Santa Margherita δίπλα στο Πόρτο Φίνο. Περιπλανηθήκαμε μια ώρα με το αυτοκίνητο, ψάχνοντας μέςω τηλέφωνου να βρούμε κάπου να μείνουμε που να μπορούμε να πληρώςουμε αλλά και να μας αρέσει. Αυτό που το βάζεις; Για πρώτη φορά διαπραγματεύτηκα δωμάτιο standard με θέα κήπο στην special τιμή των 1100 ευρώ και junior σουίτα που μας την προσέφεραν κάτι γύρω στα 2500 ευρώ, με το σκόντο. Μπερδεύτηκα λίγο με τους φόρους και εκεί ήταν που τα χαλάσαμε με τον ρεσεψιονίστ ?.

Ο Θεός με λυπήθηκε και βρήκα τον Άλεξ.

 

(To be continued)