Χτυπάει το κινητό και μου λέει η Εμμανουέλα μου:-Μαμά κάνε ενα blog για το ταξίδι. Συμφώνησα, δεν συμφώνησα βρέθηκα προ ειλημμένης απόφασης. Αδελφή και κόρη είχαν ήδη αποφασίσει!

Let’s blog!

30-8 Ημέρα Τρίτη ειναι η ημέρα της αναχώρηςης. Η μαμά μου και γιαγιά της Έμμας σηκώθηκε πρωί-πρωί σήμερα. Ο λόγος;;; Το αμάξι δεν έπαιρνε “απόπλου” αν δεν το πηγαίναμε για αγιαςμό. Το έλεγε μέρες πριν και εγώ το ξεπερνούσα. Δεν είναι όμως εύκολο να της ξεφύγεις. Αφού πήρε την ευχή του ιερέα, πήραμε και την ευχή της μάνας για να ταξιδέψουμε εγώ, η αδελφή μου Μαριανθη και το καινούριο αυτοκινητάκι της Εμμανουέλας.

img_5706

Το μικρό λευκό Smart-ακι φορτώθηκε με μαεστρία απο την συνοδηγό.Όλα τοποθετήθηκαν στην θέση τους όπως έπρεπε, καθότι ο χώρος αποσκευών ειναι μικρός.

Η διαδρομή Αθήνα-Πάτρα ήταν μια καρμανιόλα. Τρεις ώρες ηταν σαν να ήσουν σε πίστα ηλεκτρονικού. Κορίνες, εμπόδια, παρακάμψεις και δεξιά αριστερά γερανοί και φορτηγά σαν playmobil βαλμένα.

Στο λιμάνι της Πάτρας είμασταν σαν την μύγα μέςα στο γάλα. Ανάμεσα σε φορτηγά, τροχόσπιτα και αυτοκίνητα φορτωμένα σε καλοκαιρινό μοτίβο, χωμένο κάπου εκεί πίσω βριςκόταν το Smartaki. Ανυπομονεί να ξεχυθεί στους Ευρωπαικούς δρόμους.

img_6502

Η Μ. κυνηγάει κάτι μυρμήγκια που είδε στην βαλίτσα πάνω. Με ρωτάει αν πλένω τα ροδάκια απο την βαλίτσα όταν επιστρέφω απο ταξίδι. Για όνομα,? έχει ψυχολογία καθαρίστριας η αδελφή μου! Πεινάααω μαμά και το καράβι αργεί. Άργησε δηλαδή. Μόνο τρεις ώρες! Η Μαριάνθη άφησε τα μυρμήγκια ήσυχα και άρχισε να κατεβάζει χάρτες offline. Άλλος καημός! Και τι κάνεις αν δεν έχεις χώρο ελεύθερο; Τα γνωστά!!! Ψάχνεις να σβήσεις μέσα στην 3ωρη αναμονή.

img_6513

Στις 7 υποτίθεται ότι θα έφευγε το καράβι και αισίως αποχωρήσαμε στις 10 το βράδυ. Στο δεύτερο κάτω κατάστρωμα παρκάραμε το λευκό σίφουνα και 20 ώρες μετά βγήκαμε στην Αγκώνα. Μάλλον πως ήταν το μοναδικό μικρό αυτοκίνητο στο καράβι.

img_6519

Μια ευγενής, αλλά συνάμα επίμονη γυναικεία φωνή μας του Gps μας έδειχνε τον δρόμο εως τη Σιένα. Η διαδρομή ηταν συχνά μέσα σε ομίχλη. Και αφού θαυμάσαμε τα διάφορα στυλ τούνελ, αφού ανεφοδιαςτήκαμε καύςιμα, στις 1 τα μεσάνυχτα φτάσαμε στη Σιένα.

img_6527

img_6525

 

Τρώγοντας σαλάμι στις 2 τα μεσάνυχτα!

img_6538

Πέμπτη πρωί πίνουμε καφέ με θέα την πανέμορφη Τοσκάνη. Η λευκή αστραπή μας περιμένει για την επόμενη στάση. To be continued…..

img_6541-1